Задържаха избягал затворник, представил се за брат си

Обявен за издирване с Европейска заповед за арест 56-годишен мъж е бил задържан от полицаи по сигнал на специалисти от Клиниката по кардиохирургия на частна болница в Бургас.

Вчера около обяд в бургаската кардиохирургия за лечение постъпил мъж, представил се за 62-годишния Симеон от русенския град Мартен, нуждаещ се от спешна операция. Той заявил, че забравил личната си карта, но бил пациент на болницата преди време, уточняват от полицията в Бургас.

Своевременно мъжът е подготвен за оперативна намеса, като според медицинската документация е установено, че преди две години му е поставен байпас. Кардио операцията стартирала, но лекарите не открили наличен байпас, което ги усъмнило и довело до алармиране на полицейските служители за това, че вероятно се касае за злоупотреба със самоличност.

Благодарение професионализма на специалистите операцията приключила успешно, като здравословното състояние на оперирания пациент е стабилизирано.

Полицаите констатирали, че пациентът не е 62-годишният Симеон, а брат му - 56-годишният Георги, обявен за общодържавно издирване от август 2015 г., когато след домашен отпуск от затвора в Белене, където изтърпявал присъда за извършени измами, не се завърнал.

Вероятно използвайки поразителната прилика с брат си, Георги решил да се подложи на сърдечна операция в същата клиника, в която преди години помогнали на 62-годишния Симеон, разчитайки че разходите ще се начислят на здравноосигурения му роднина.

След като Георги излязъл от упойка и по преценка на лекарския екип за липса на фактори, застрашаващи здравословното му състояние, 56-годишния мъж е приведен в бургаския затвор.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини