Microsoft добавя изкустен интелект на Windows срещу хакерски атаки

Microsoft придоби компанията Hexadite от Бостън, която работи заедно с изследователи от Тел Авив върху технологии за автоматично откриване и отстраняване на инциденти.

Софтуерният гигант възнамерява да използва придобитите технологии, за да добави изкуствен интелект (AI) в своето решение за защита Windows Defender Advanced Threat Protection.

В частност, Microsoft ще разчита на AI за изследване и отстраняване на хакерски инвазии в Windows 10 – атаки от типа нулев ден (zero-day), рансъмуер (изнудващи криптиращи вируси) и други киберзаплахи.

Целият екип на Hexadite ще премине в Microsoft, където ще се интегрира в подразделението Windows and Devices Group, а това означава, че основният фокус в работата на AI специалистите ще бъде насочен към подобряване на сигурността на Windows 10.

Microsoft форсира работите по сигурността на Windows 10 на фона на нарастващия брой заплахи и фиаското с криптиращия вирус изнудвач WannaCry, който засегна Windows системите по-рано тази година.

Засега няма яснота кога компанията ще внедри новите AI технологии в защитата на Windows 10, но несъмнено това ще стане във възможно най-кратки срокове, след като екипът на Hexadite бъде интегриран в структурите на Microsoft.

Източник: technews.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Шп
    Шпиони
    0 0
    16:45, 13 юни 2017
    Уиндоус е заплахата, другите системи защо не ги атакуват така мощно?
Последни новини