НСО търси да наеме 80 автомобила за председателството

Националната служба за охрана (НСО) обяви обществена поръчка за наемането на 40 леки автомобила и 40 микробуса, които ще бъдат използвани по време на българското председателство на Съвета на ЕС. Поръчката е 1.3 млн. лв. с ДДС и обхваща 6-те месеца на председателството. 

Тя е разделена на две позиции като за наема на автомобили са заделени 600 хил. лв. без ДДС и за микробуси 504 хил. лв. без ДДС. Така наемът на една лимузина за месец излиза 3000 лв., а на бус - около 2.5 хил. лв.

Условието на службата е автомобилите и микробусите да бъдат фабрично нови, неупотребявани и произведени през 2017 г. Возилата трябва да са регистрирани в България, а за целия период на наемането им да са със сключени за сметка на изпълнителя застраховки „Автокаско“ и задължителна застраховка „Гражданска отговорност”.

Включено е изискване возилата да са от една марка и модел, както и доставчикът им да разполага със собствени или наети сервизни бази, като се наема с техническата поддръжка на автомобилите за своя сметка. За предпочитане е участникът да има сервизи и извън столицата. 

Техническите изисквания за леките автомобили са да са седан или лифтбек с не по-малко от 4 врати. Габаритни им размери да са: дължина – над 4.8 м; ширина – над 1.8 м; височина – над 1.4 м и междуосие – над 2.8 м.

Изискването за двигателите е да са с максимална мощност над 132 kW/180 к. с. и въртящ момент повече от 270 Nm. Предавателната кутия да е автоматична с не по-малко от шест степени, да развива максимална скорост над 220 км/ч и да ускорява от 0-100 км/ч за под 9 сек.

Изискването за разхода на гориво е да по-малко от 7 литра за 100 километра пробег в смесен цикъл и еко изискванията да отговарят на стандарт не по-нисък от EU 6.

По отношение на системите за сигурност е поставено изискване да има антиблокираща спирачна система с асистенти за аварийно спиране и за потегляне по наклон; система за контрол на стабилността; система срещу боксуване и поднасяне на автомобила; въздушни възглавници – фронтални и странични за всички пътници в автомобила; предпазни колани и подглавници за всички места в автомобила; автоматично заключване на автомобила след потегляне; система за подпомагане на паркирането; сигнализация за понижено налягане на въздуха в гумите; отопление на задното стъкло; огледала с електрическо регулиране; фабричен имобилайзер; би-ксенонови автоматични основни светлини (или еквивалентна система), дневни LED светлини; допълнителен комплект 4 броя зимни гуми, одобрени от производителя на автомобилите.

Като минимално обзавеждане е поставено изискването да има цветен информационен дисплей и стандартна за модела аудио уредба, вход за USB или SD-карта, мултифункционален волан с управление на аудио уредбата, автоматична климатична инсталация, с не по-малко от две зони, борд компютър за сервизна информация, с предупреждения за възможни неизправности, централно заключване с дистанционно управление, джанти от алуминий, допълнително осветление за четене, на вратите и на сенниците, автоматични стъклочистачки със сензор за дъжд, кожен салон, заводски тонирани стъкла, електрически стъклоповдигачи за всички врати, фабрични стелки за предните и задните места в автомобила, инструкция за експлоатация на български език.

Като последна екстра в изискванията е посочено, че лимузините трябва да са цвят черен металик.

Микробусите обаче може да са черни или тъмно сини, но отново от една марка.

Изискванията за тях са да бъдат с минимум 7+1 места и размери: дължина – над 5 200 мм. - ширина – над 1 900 мм. - височина – до 2050 мм. - междуосие – над 3 000 мм.

Двигателят трябва да е дизелов с максимална мощност над 107 kW/145 к.с. и въртящ момент повече от 300 Nm. Скоростната кутия може да е механична или автоматична и возилата трябва да развиват над 160 км/ч и да ускоряват от 0-100 км/ч – под 13,5 s.

Разходът на гориво да е по-малко от 7 литра за 100 километра пробег в смесен цикъл (по данни на производителя), а екостандартът да е не по-нисък от EU 6.

Микробусите трябва също да са с антиблокираща спирачна система с асистенти за аварийно спиране и за потегляне по наклон; система за контрол на стабилността; система срещу боксуване и поднасяне; предпазни колани и подглавници за всички места; автоматично заключване на автомобила след потегляне; система за подпомагане на паркирането.

Като минимално обзавеждане са посочени същите характеристики като при лимузините. 

Офертите ще бъдат отворени на 11 юли от 10.00 часа в сградата на НСО.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    То
    той
    2 0
    14:32, 9 юни 2017
    коли ли търсите или самолети!!!
Последни новини