Меркел: Инвестирайте в България

Канцлерът Меркел направи 2 важни изявления: застъпи се за възможно най-бърз прием на България в Шенген и призова германската икономика да инвестира в страната.

Тя направи тези изявления след срещата си с българския премиер Борисов, отбеляза Дойче веле.

Германската канцлерка Ангела Меркел вижда добри шансове за скорошен прием на България в Шенгенската зона. Това стана ясно от нейно изявление след срещата ѝ с българския премиер Бойко Борисов. По думите на Меркел, България трябва "възможно най-бързо" да се присъедини към Шенген. 

Предпоставка за тази стъпка е изпълнение на изискванията и критериите по отношение на правовата държавност и в борбата срещу корупцята, заяви още Меркел и похвали България за усилията, които полага за опазване на границите си. 

Агенция Ройтерс и "Франкфуртер Алгемайне Цайтунг" цитират Меркел с думите: "В този смисъл искаме България възможно най-бързо да стане член на Шенген". В Берлин Меркел заяви и друго: че финансовите министри от еврогрупата ще обсъдят желанието на България за влизане в т.нар. чакалня на еврозоната. 

След срещата си с българския премиер Меркел призова германската икономика да инвестира в България. "Насърчаваме всички германски концерни да се ангажират в България, защото смятаме, че това е добра инвестиция в бъдещето", заяви Меркел, цитирана от сайта finanzen.net.

"България се числи към страните, които все още имат твърде нисък доход на глава от населението. Затова отправям към България следното пожелание: икономическите инвестиции да донесат плодове, така че хората в България да усетят как стъпка по стъпка животът им се подобрява", добави Меркел, цитирана в заключение в обзора на Дойче веле.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    1 -1
    20:22, 8 юни 2017
    Меркел говори с раздвоен език ! много лош човек
Последни новини