Левски настоява пред БФС да играе в Европа вместо ЦСКА-София

В Левски се амбицираха да играят в Европа на мястото на ЦСКА-София без да треперят в евентуален бараж с Верея.

До тази възможност се стигна, след като от УЕФА обявиха "червените" за нов клуб, който няма право на евроучастие в три поредни сезона.

ЦСКА-София спечели това право като стана вицешампион, докато Левски остана трети и по правилник трябваше да изиграе бараж, но след елиминирането на "червените" в канцелариите, се появи шанс за директно участие в турнира.

На "Тодорини кукли" първоначално заявиха, че могат само “нервно да потропват с крак” и да тръпнат в очакване на решението на БФС, което щяло да бъде взето след приключването на последния кръг от Първа лига, което беше снощи.

Днес те напомниха за претенциите си с декларация на официалния сайт.

"ПФК Левски АД се обърна официално към БФС по повод обявената от футболната централа официална информация, че класираният втори отбор в ППЛ не получава от УЕФА лиценз за участие в европейските турнири, защото не изпълнява част от критериите.

Клубът настоя БФС да приложи правилника на УЕФА за участие в турнира Лига Европа, както и собствените си нормативни актове и да обяви официално правото на ПФК Левски АД да участва директно в европейския турнир", пишат от Левски.

"Сините" веднъж участваха на мястото на ЦСКА в Европа през 2008 година, когато "армейците" станаха шампион, но не получиха лиценз. Тогава отборът от "Герена" отпадна безславно от БАТЕ Борисов.

Тогава на реванша в София тогавашният капитан Георги Иванов - Гонзо изпусна дузпа, след като най-безцеремонно отне топката от определения за изпълнител Николай Димитров - Хичо.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини