На бал ... при президента! 124 младежи на "Дондуков" 2

Традиционният абитуриентски бал, чийто домакин е президентът, събра 124 младежи от над 50 специализирани институции за деца в цялата страна. Събитието на "Дондуков" 2 бе част от благотворителната инициатива "Подкрепи една мечта".

Президентът поздрави младежите за разумното решение да се включат в инициативата.

"Това е първата решителна стъпка за реализиране на мечтите ви за образование, работа, дом и семейство", добави Румен Радев, като припомни, че дълбокият смисъл на "Подкрепи една мечта" е младите хора да бъдат насърчени да продължат своето образование.

"По-доброто образование е гаранция за по-добрата ви реализация в живота", категоричен беше президентът.
 
"Разчитам и на вашата инициатива", отбеляза той и не скри вълнението си от срещата с абитуриентите и техните ръководители и наставници.

Държавният глава отправи благодарност към възпитателите от специализираните институции за деца, към представителите на държавните институции, които са партньори на Администрацията на президента в работата с младежите и към дарителите, които са проявили социална отговорност при набирането на даренията.

Над 60 000 лева е сумата, която е събрана до този момент. С една част от тези средства ще се финансира организацията на бала, а с останалата ще бъдат отпуснати стипендии за онези младежи, които продължат своето образование във висше училище.

В тържеството, с което държавният глава посрещна абитуриентите на "Дондуков" 2, се включиха някои от младежите и техните ръководители, ментори и наставници.

Исус Христов от София благодари на президента за подкрепата и го изненада с погача, която е приготвил сам. Милко Георгиев от Велинград му даде мъжката си дума, че ще оправдае доверието му и ще бъде приет да учи в Лесотехническия университет в София. Вики Калинкова от Бургас сподели с него мечтата си един ден да има своя танцова школа и го покани на танц.

По-късно празникът продължи в София Хотел Балкан с абитуриентския бал, който продуцентска къща "Дрийм Тийм Прадакшънс" АД организира благотворително за пореден път. Изпълнителите, които подкрепиха  инициативата, са Поли Генова, Михаела Маринова, Пламен и Иво, Михаела Филева, Виктория Георгиева, Невена Пейкова, Преслава Пейчева, Сантра, Дивна, Искрата, Вензи и Скандау, група Остава, Дичо и групата, Веси Бонева, Маги Джанаварова, Жаклин Таракчи, DJ Роско и Танцов ансамбъл "Пламъче".

Източник: dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини