Григор Димитров тръгна мощно на "Ролан Гарос"

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров започна участието си на "Ролан Гарос" с убедителна победа над французина Стефан Робер.

Българинът спечели срещу 37-годишния представител на домакините с 6:2, 6:3, 6:4 и за първи път от 2013 г. преодоля първия кръг на Откритото първенство на Франция. Следващият му съперник ще е победителят от мача между испанския ветеран Томи Робредо и Даниел Еванс (Великобритания).

Първи сет
Българинът започна тежко и трябваше да спасява три възможности за пробив още в първия гейм. Той стартира мача  с двойна грешка, а след това се стигна до 15:40. Той се справи със ситуацията, но последва още една възможност за пробив, която неутрализира с отлично излизане на мрежата.

Първият сервис на Григор не влизаше и това даваше шансове на французина. Все пак първата ни ракета измъкна гейма, който продължи 9 минути. Българинът постепенно влезе в отличен ритъм, началният удар започна да влиза и той направи серия от осем поредни точки, след които поведе с 4:1. Отличната му игра продължи и след нов пробив той затвори първия сет при 6:2 след 37 минути игра.

Втори сет
Григор започна втората част с третия пореден гейм на нула при свой сервис. При следващото си сервиране обаче се стигна до две възможности за пробив за Робер, които той пропусна. Превъзходството на Димитров ставаше все по-голямо с всяка изминала минута, а това накара 37-годишния французин да прави по-често грешки. Нещата се развиваха толкова гладко, че българинът се отпусна, допусна пробив и съперникът му запази някакви надежди. При следващото си подаване Григор сложи край на сета, печелейки го с 6:3.

Трети сет
Първата ни ракета започна с пробив третата част, а Робер все по-трудно взимаше точки. Французинът почти се бе предал, но Григор го върна в мача с няколко грешки и от 4:0, резултатът стана 4:3.
Полуфиналистът от Откритото първенство на Австралия обаче запази концентрация и успя да спечели третия сет с 6:4 и след 1 час и 49 минути игра.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ди
    Димчо
    1 0
    11:04, 29 май 2017
    Браво Грищо,ще се справиш и със следващите,имаш огромен потенциал трябва да го използваш без излишни емоции и съмнения за победата
Последни новини