Махат паметника пред НДК през лятото

Паметникът пред НДК ще бъде премахнат през лятото, предстои и ремонт в района на монумента, създаден от проф. Валентин Старчев. 

Това стана ясно от думите на столичния кмет Йорданка Фандъкова по БНТ. Решението за премахването на паметника бе взето още през 2014 г., на негово място ще бъде възстановен мемориалът на загиналите войници от Първи и Шести софийски полк от Балканските и Първата световна войни. От няколко години паметникът пред НДК е със специални заграждения поради опасност от падащи плочи и елементи от конструкцията му. След обжалване съдът разреши премахването на монумента. 

От следващата седмица започва отварянето на платната на бул. "Патриарх Евтимий", както и локалните платна на бул. "Гоце Делчев", допълни Фандъкова. 

До дни стартира и подготовката за строежа на следващите 4 станции от третия лъч на метрото в "Овча купел" и "Горна баня". Същинската строителна дейност ще започне през юни, а до септември 2019 г. се очаква столицата да има още 12 км метро, добави Фандъкова.  

Тя заяви още се подготвят и промени, които да ограничат височината на сградите в София. Инвестиционният климат в София е добър и се развива, но това не означава да се строи безконтролно навсякъде, коментира столичният кмет. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини