Фестивал в Смолян отново ще покаже какво могат хората с увреждания

Изображение 1 от 2

    На 24 и 25 юни т.г. в Смолян ще се проведе Петият национален фолклорен фестивал за хора със специфични потребности под надслов „Открий себе си и мечтай!“ Организатор е Фондация „Център за устойчиво развитие, образование и напредък“ в гр. Неделино и го прави в тяхна подкрепа и за развитие на талантите  им. Фестивалът ще се проведе с финансовата подкрепа на Агенцията за хора с увреждания.

    „За нас ще е удоволствие да дойдат както преди две години в Смолян стотици таланти от страната, да се почувстват пълноценни, да заживеят в света на изкуството, да се разтъжат със свои приятели-самодейци, с които се виждат предимно на подобни събития“, сподели мислите си управителят на фондацията Емил Костов. Кметът на Смолян Никола Мелемов още на предишния събор /2015/ дал съгласието си фестивалът да се премести от вр. „Света Неделя“ , Златоградско, поради трудните условия там, с думите: „Възхищавам се от волята и желанието ви да намирате реализация като независими, пълноценни и активни личности“.

    Проявата ще има състезателен характер и участниците ще бъдат оценени от професионално жури. Поканени са хора от цялата страна, но максималният брой  активни участници от една организация на СИБ трябва да е до 12 изпълнители. Регламентът на изпълненията е  2 групови песни, един дует и едно соло.

    Както и на предишния фестивал, във фоайето на театъра ще се направи  изложение на различни изделия и сувенири, изработени от хора с увреждания.

    Източник: Smolyan.bgvesti.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини