С мръсна газ: Родният "Бензин" изпревари дори "Пришълецът"

Българският филм "Бензин" - режисьорски дебют на Асен Блатечки - е най-гледаният след миналия уикенд, сочат обобщените данни от киносалоните у нас. Заснетият през последните три години филм, в който преобладават каскади и високи скорости, е гледан от 24 508 зрители и има 211 270 лева приходи за първите три дни от премиерата му.

На втора позиция е другата премиера от миналия уикенд - "Пришелецът: Завет" на Ридли Скот. Разказът за ставащото след като колонизаторският кораб "Завет", отправил се към нова планета, се отклонява от курса и попада на непозната планета е гледан от 14 716 зрители и има 152 995 лева от билетите им за първите три дни у нас.

Трети по ред сред най-гледаните филми е "Крал Артур: Легенда за меча". Филмът на Гай Ричи, който показва чрез много ефекти и битки познатата история за легендарния английски крал и завоюването на властта, която е узурпирана от чичо му, е гледан вече от 29 486 зрители и има 317 386 лева приходи за десетте дни у нас.

"Пазители на Галактиката 2" е на четвърто място по зрителски интерес. Комиксовата история на "Марвел" с Вин Дизел, Крис Прат, Глен Клоус, Крис Съливан, Кърт Ръсел, Силвестър Сталоун, е вече 17 дни на екраните и за това време е гледана от 55 398 зрители и има 605 957 лева от билетите им.

Пето място сред най-гледаните филми у нас е за анимацията "Щъркелчето Ричард", която се разпространява в двуизмерен и триизмерен формат. Веселата история за малко врабче, което по стечение на обстоятелствата попада в щъркелово гнездо и след това следва ятото до Африка, е видяна от 9 795 зрители и има 80 088 лева за десетте дни у нас.

Друга анимация - "Бебе Бос", е на шеста позиция в топ 10. За месец и половина анимацията за света на бебетата, в който има и такива, които остават винаги бебета, за да бдят над тези, които трябва да растат в семействата, е гледан от 110 255 души и има 973 997 лева от билетите им.

На седмо място е екшънът "Бързи и яростни 8". Развиващата се на земята и в небето история, в която основна мисия става спасяването на детето на Доминик, е видяна вече от 268 951 зрители и има 2 461 994 лева приходи за месец и половина у нас, пише БТА.

Осмо място е за анимацията "Смърфовете: Забравеното селце". Изцяло анимираният филм, за разлика от предишните два, за света на познатите сини малки човечета, в който сега трябва да се спасява селце в Забравената гора, е гледана от 129 956 зрители и има 1 149 837 лева приходи за двата месеца на екраните у нас.
Девета позиция е за комедията "Как да бъдеш латино любовник".

Историята на застаряващия Масимо, който трябва да намери нова своя по-възрастна изгора, която да го издържа, но междувременно трябва да поживее със семейството на сестра си, е от 17 дни на екраните у нас и за това време отчита 13 482 зрители и 115 302 лева приходи.

На десето място е трилърът "Кръгът" по книгата на Дейв Егърс. Модерната история за мегакомпания, която се опитва да се наложи във всички технологични аспекти и социалните медии, с Ема Уотсън и Том Ханкс в главните роли, е гледана от 15 584 зрители и има 137 057 лева приходи за месец на екраните у нас.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини