Сигнализираме за нередности в обслужването по летните курорти през уличните телефони

Уличните телефонни автомати по морето ще служат на гостите на курортите за да сигнализират за нередности в обслужването в Комисията за защита на потребителите. Това обяви председателят на държавният контролиращ правата на потребителите орган Димитър Маргаритов.

Той уточни, че сигналите по телефона ще заменят досегашните тежки приемни с много служители в пиковия сезон на морския туризъм.

Вместо това чрез иновацията с натискането на комбинация от бутони хората ще могат да подадат сигнал към наш служител при проблем, посочи Маргаритов.

От юни започват тематичните проверки по местата за летен отдих на КЗП. Екипите ще проверяват основно по Черноморието и най-вече онези обекти, за които вече са регистрирани нередности в предлаганите услуги в предходните години, посочи Маргаритов. Тази година основен акцент на проверките ще са ол инклузив пакетите. Инспекцията на храната и напитките, които са включени в тях за това дали отговарят на изискванията за качество, ще са съвместни с Българската агенция по храните, уточни Димитър Маргаритов.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини