Откриха 9800 къса цигари във вратите на "Рено"

9800 къса контрабандни цигари извадиха от вратите на лек автомобил митническите служители на Капитан Андреево. Колата „Рено" с турска регистрация, влиза в страната от Турция.  Въпреки че шофьорът на автомобила и неговият спътник, турски граждани, заявили пред митническите служители, че не внасят нищо за деклариране, превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка. При проверката се установява, че фабричните кухини на двете задни врати на колата са превърнати в тайници, от където са извадени стотици кутии цигари.

Контрабандните папироси и автомобилът, послужил за извършване на нарушението, са задържани. На шофьора на колата - 66-годишен турски гражданин от Одрин, е съставен е акт за нарушение по Закона за митниците.

Близо 217 000 къса цигари са задържали митническите служители на Капитан Андреево от началото на месец април. Близо 8000 от кутии са купени от Турция. Те са иззети от 323 преминали пътници, тъй като акцизната стока е била над нормата за безмитен внос. За същия период, по метода на анализа на риска, при щателни митнически проверки митническите служители са открили 3197 кутии цигари, за които са съставени  33 акта.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини