Принц Хари разкри за нервен срив след смъртта на Даяна

Принц Хари наруши традициите в кралското семейство и проговори за сериозните си психически проблеми след смъртта на майка си, принцеса Даяна, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

В интервю пред в. "Дейли телеграф" 32-годишният принц Хари разказа за нервното си разстройство след смъртта на принцеса Даяна през 1997 г., когато той беше на 12 години. Той сподели, че е "изключил всичките си емоции" почти 20 години и е живял в "пълен хаос", като е бил "близо до пълен срив многократно".

По-малкият син на престолонаследника принц Чарлз описа дългия и болезнен процес, през който е преминал заради нежеланието да се изправи срещу чувството си за загуба.

Той е приключил чак малко преди да навърши 30 години, когато е потърсил професионална помощ. Принц Хари се е обърнал към специалисти, насърчаван от брат си принц Уилям, който много го подкрепял.

Тогава спрял да претендира, че животът е страхотен и се изправил срещу проблемите си. След като завърши училище, принц Хари постъпи във военна академия. След това той имаше успешна военна кариера, но понякога привличаше вниманието и с инциденти като "стрип билярд" в Лас Вегас.

Принц Уилям, съпругата му Катрин и принц Хари работят с благотворителна организация за психично здраве. Те се стараят да обясняват, че психичните проблеми са също толкова сериозни като други заболявания и за тях трябва да се говори открито, без страх от позор.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини