Семейството на болния Васко продава къщата си за лечението му

Семейството на 32-годишният Васил Стефанов от Минерални бани, който страда от тежка атрофия на мускулите, е в безизходица и продава къщата си в селото. „Отчаяни сме, не разполагаме със средства и затова обявихме за продан къщата в Минерални бани, където живеем общо 7 души”, каза през сълзи бабата на Васил Минка Алиева.

През декември 2004-а година след тежка катастрофа Васил остава парализиран и прикован на легло. Васко има счупване на шийния отдел на гръбначния стълб и крайниците му остават неподвижни. В момента се нуждае от незабавно лечение. През 2007 г. е опериран в Клиниката по неврохирургия към Университетска болница „Свети Иван Рилски” в София, но без резултат.

От УМБАЛ „Св. Георги” в Пловдив са го насочили към турската клиника „Адже Бадем”, където трябва да му поставят специална помпа на гръбначния стълб. С нея ще се вкарва лекарство, което ще отпусне всички нерви и ще помогне за раздвижването на мускулите. До атрофията се стигнало, тъй като Васил от 12 години насам е на легло с неподвижни крайници.

За лечението му са необходими над 20 000 евро. Помпата струва 8 000 евро, отделно се заплащат 12 000 евро и за операцията. Масажите за възстановяване могат да се осъществят в Павел баня, където всеки ден струва 120 лева.

Сметката за набиране на средствата от дарения е следната:

IBAN BG86 CECB 9790 40G9 7685 00

BIC    CECBBGSF

Васил Димов Стефанов

Минерални бани

ул. "Нов живот" 7

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    25
    25478
    27 0
    16:04, 15 апр 2017
    Открийте пейпал адрес, за да могат и хора от чужбина да изпращат средства, предполагам така по-бързо ще се съберат. Процедурата по откриването ще отнеме само 2-3 дни. Дано се възстанови човека !!!!
Последни новини