Няма данни за пострадали българи при нападението в Швеция

Няма данни за пострадали българи при нападението в шведската столица.

Това съобщи посланикът ни в Швеция Валентин Порязов, цитиран от БНТ. 

Камион се вряза в пешеходци на улица в центъра на Стокхолм. Най-малко трима души загинаха, а 8 са ранени. 

От Министерството на външните работи също обявиха, че за момента няма информация за пострадали българи.

Българското посолство в Стокхолм е в непрекъснат контакт с местните власти, уточниха още от министерството, цитирани от "Фокус".

Президентът Румен Радев изпрати съболезнователно писмо до Негово Величество Карл ХVI Густаф, крал на Швеция, по повод терористичната атака в Стокхолм.

„С дълбока скръб приех новината за жестоката терористична атака в Стокхолм, довела до жертви и много ранени“, пише президентът Радев.

Българският държавен глава изразява от името на българския народ и от свое име най-искрени съболезнования към семействата и близките на загиналите, а към пострадалите отправя пожелание и надежда за бързо възстановяване от преживения шок.

„Подобни прояви на тероризъм и насилие са абсолютно недопустими и не могат да бъдат оправдани по никакъв начин“, категоричен е българският президент. „Убеден съм, че ще останете непоколебими в усилията си отговорните за това нечовешко дело да бъдат разкрити бързо и да понесат цялата строгост на закона“, се казва още в съболезнователното писмо на президента Румен Радев до краля на Швеция Карл ХVI Густаф. 

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини