Повдигнаха обвинение на бившия главен секретар на АПИ за укриване на документи

Срещу бившия главен секретар на Агенция "Пътна инфраструктура" Стефан Гайтанджиев е повдигнато обвинение за укриване на документи. Ако вината му бъде доказана, той може да получи до три години затвор.

Гайтанджиев не е задържан и е с най-леката мярка за неотклонение "подписка". От Районната прокуратура посочват, че кръгът на обвиняемите може да се увеличи, предаде БНТ.

При претърсванията в дома на Гайтанджиев разследващите са се натъкнали на документи на друго дружество, участвало в търга за обществената поръчка.

Документите, които от АПИ търсят, все още не са намерени. Според източници на БНТ в деня, когато папката е изчезнала, камерите за наблюдение в добре охраняваното помещение, не са работили.

"Липсващите класьори са съдържали техническата част от предложението на дружество участник в обществената поръчка. Това е дружество консорциум ,,Струма Лот 3.1." Тези документи, които впоследствие са намерени са били депозирани от друго дружество. Това е Обединение ,,БГ. Струма Железница 2020". Все още не са намерени тези документи. Тепърва се прави проверка на целия обем документация, която се е съхранявала"., заяви Невена Зартова, говорител на Софийска районна прокуратура. 

По-рано днес стана ясно, че липсващи документи спрели поръчката за АМ "Струма". 

Източник: БНТ

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ре
    реалист
    1 0
    10:36, 7 апр 2017
    Долен мръсник поръчков само и само да закопае ГЕРБ да не завърши магистрала Струма и да ни запорират 1 милиард лева Този е веднага за затвора а Борисов като вземе власта директно да провери във всички ведомства за такива мишоци коита са подводни камъни на БСП ДПС и библитекарския кръг това не са хора които мислят за България а са интересчии
Последни новини