Сама 5 дни в пустинята. Навигация прати млада жена насред нищото.

    Сама насред пустинята в Аризона, без газ в колата и извън обхват на мобилния си телефон, 24-годишната студентка от Тексас Амбър Ван Хеке прекара пет дни, преди да я спасят.

    Младата жена попаднала в отдалечена част на Гранд Каньон миналата седмица, докато разглеждала забележителностите. Нейният GPS я изпратил до участък от път, по който никой не пътува, съобщава ABC News. Точно там колата на самотната пътешественичка останала без газ, а мобилният ѝ - без сигнал.

    WGHP отбелязва, че Амбър оцеляла в продължение на 5 дни, защото тръгнала запасена с пакетирана храна - носела неразвалящи се продукти и вода. Студентката пътувала не за първи път и планирала предварително маршрута си. Само направила грешен завой, следвайки указанията на GPS-а.

    На листове от тефтера си направила надписи, който поставила по скалите насред нищото.

    Никой не минал четири дни и на петия тя тръгнала и вървяла, докато мобилният ѝ телефон не попаднал в обхват. Успяла да се обади на спасителите, но връзката се разпаднала, преди да им каже точно къде се намира.

    Въздушният спасителен екип от Коконино бил изпратен да я търси. Екипажът открил колата и бележка, че е тръгнала пеша на изток, Те също забелязали нейния знак "помощ" от въздуха.

    В крайна сметка я намерили по всичките тези знаци, които тя оставяла след себе си.

    Министерството на обществената безопасност на Аризона казва в изявление на своя уебсайт, че Амбър била останала без храна и почти без вода, когато я намерили пет дни след началото на изпитанието. Хеликоптерът я доставил в болницата, но състоянието и било добро, въпреки преживяното.

    "Когато напуска превозното средство, тя оставя бележки, така че ние знаехме къде да я търсим. Тя е направила всичко по силите си", казва парамедикът Еди Бизонет. 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ту
      Турист
      1 -3
      17:43, 24 мар 2017
      "Тя е направила всичко по силите си"
      Освен да зареди гориво и да не прави глупости.
    • 2
      ..
      ..._1490542070
      1 -1
      18:27, 26 мар 2017
      Американци...

    Случаен виц

    Последни новини