Разбиха група за нелегален внос на крадени коли от САЩ и ЕС

Престъпна група, занимавала се с нелегален внос на коли от EС и САЩ, които са били крадени или обект на застрахователна измама, е разбита при спецакция на МВР.

Операцията е реализирана от служители на Областната дирекция на полицията в Силистра под координацията на ГД „Национална полиция“ и под наблюдението на прокуратурата, съобщиха от пресцентъра на вътрешното ведомство.

На 22 март, след разрешение на Районния съд в Силистра са извършени обиски на няколко адреса в града, както и в селата Майор Ценович и Айдемир. 

В имоти, собственост на 55-годишния И.Д., са открити четири автомобила от висок клас, микробус, четири мотоциклета и АТВ с манипулирани идентификационни номера на рамите.

Намерени са други десет моторни превозни средства с неистински документи за регистрация, както и голям брой фалшиви документи - стикери с идентификационни номера на автомобили, договори за покупко-продажба на МПС, застрахователни полици, пълномощни за управление на МПС, регистрационни табели и други. Открита и иззета е специализирана техника за изготвяне на свидетелства за регистрация на МПС, ламинираща техника, компютърна и офис техника. 

В Силистра, в домовете на други петима души - на възраст между 24 и 58 години, за които имало данни, че са действали в съучастие с 55-годишния мъж, са намерени голям брой фалшиви документи, основно свързани с МПС, регистрационни номера, копия на лични документи, компютърна техника и консумативи. 

В хода на операцията са предприети претърсвания на адреси и на територията на областите Русе, Варна и Хасково. Били установени още четирима души, съпричастни към престъпната дейност. От жилищата им са иззети множество неистински документи, както и луксозен автомобил „Рейндж Ровър Спорт”, откраднат от София. 

55-годишният И.Д., който има богато криминално минало, включително и осъдителни присъди за подобна дейност, е задържан с постановление на Районна прокуратура – Силистра за срок до 72 часа. 

Работата по изясняване и документиране на случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини