Защо милионер на 30 г. заряза всичко и живее във ван (видео)

Мози Думато е сириец по произход, израстнал в Бразилия, милионер от хайлайфа в Дубай и човек, открил как да бъде щастлив. Неговата история е странна и потресаваща, защото той зарязва имоти и коли за милиони и тръгва да пътува по света с бус VW.

Семейството се мести в Дубай, когато Мози е на 14 години. На 23 той основава Cactimedia, специализирана в уеб дизайн и онлайн маркетинг. Истински богат става на 27, когато, заедно с партньор основата агенция за имоти. Живее в мезонет в Jumeirah Beach Residence и прекарва по-голямата част от времето си на плажа, Има Maserati, Ferrari и няколко къщи в ливадите и в старите квартали на Дубай. Една нощ сред парти предизвиква катастрофа с пет коли, карайки пиян една от луксозните си коли. Прекарва известно време в затвора. Този момент смята за повратен в осмислянето на живота си - тогава открива, че макар да има всичко, няма щастие. Чувства се е в капан заради благосъстоянието си - мезонет, суперавтомобили и други атрибути на богатството. Били мощни нощни прозрения: "И ето аз, който в моето съзнание и в егото си съм постигнал всичко, съм в същата клетка като останалите. Осъзнах, че моят начин на живот не е наистина това, което исках. Мислех, че щастието може да се купи и можех да отстядам в пет-звездни хотели по целия свят, но не бях щастлив."

"Това беше безсмислено богатство", казва Мози, сега, когато е на 38. "Така че избрах приключението и да науча повече за това, което се случва извън балона, в който живеех и реших, че искам да изляза в света".

Оставил основната си дейност, Cactimedia, на по-малкия си брат Майкъл. Затворил другите си две фирми и напуснал Дубай - преди осем години. Пътувал много, предимно между Бразилия, Еквадор и Перу. По-късно купил имоти в Бразилия, които превръща в центрове за бедните. 

"Първият е оздравителен център, с лекар на пълно работно време, в град Флорианополис. Вторият е къща, където предлагаме безплатно настаняване и храна за хора от болницата за левкемия в Куритиба," казва той. Друг алтернативен център за лечение на рак в Урибичи, Бразилия - най-големият от трите - ще бъде открит в края на годината.

Пътуванията със стария ван дават на Мози възможност да събира алтернативни лекарства от традиционната медицина в различни места по света, кристали и различни инструменти от племената. Това е и основната му дейност сега - Spice of My People.

Макар да живее като хипи, същността му на бизнесмен не се е променила - основава две фирми, които финансират центъровете с половината от приходите си. Дава имотите под наем, в което генерира приходи единствено за центровете в Бразилия. 

"Причината да се променя най-вече е, защото се запознах с наистина вдъхновяваща жена на име Милена и днес тя е моя жена. Когато за първи път срещнах Милена, тя беше наистина много болна, с две трансплантации на костен мозък заради рак. След това - тумор и на щитовидната жлеза." Да бъде свидетел на всичко това - болките, страданието и разходите за лечение, става безценен опит за Мози. Болничните сметки били над един милион долара. Затова "проектът, по който сега работим е правилното нещо за нас", казва Мози

"Всяко предизвикателство, което трябва да преодолеете е вашият шанс да се развивате", казва той. "Животът не е труден, трудно е бъдеш щастлив. Да бъдеш в настоящето и да не се притесняваш за бъдещето. Можеш направиш нещо за живота си днес, не утре".

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини