И Blue Origin на Джеф Безос представи космически кораб (видео)

Blue Origin, космическата компания на Джеф Безос (Amazon) работи усърдно, за да навакса срещу своя конкурент SpaceX в битката за частни космически полети. Ракетата New Glenn и двигателят BE-4 бяха анонсирани от Blue Origin, заедно с името на първия им клиент.

Ракетата New Glenn, кръстен в чест на астронавта Джон Глен, се очаква да започне полети през 2020 г., а нейните възможности са почти аналогични на Falcon 9 на SpaceX. SpaceX и Blue Origin също имат много подобни планове по отношение на ракетата за повторна употреба, както и кацанията, и вероятно ще се конкурират за едни и същи договори.

Представянето на Blue Origin е съпроводено с видеоклип, показващ как ще изглежда крайният продукт. Видеото няма да спечели награда за специални ефекти, но дава представа за това, което компанията има в предвид.

Изстрелването е планирано през 2021 или 2022, Blue Origin ще изведе спътник от френски комуникационна компания Eutelsat в геостационарна орбита. Ако всичко мине по план, битката за частни космически полети индустрия може да стане доста разгорещена.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини