Почина 18-годишното момиче, блъснато от влак

18-годишната Гергана Гегова от Благоевград, която бе блъсната от влак преди седмица, издъхна от травмите си в Александровска болница в София, пише в. "Струма".

Инцидентът стана на жп прелеза в благоевградския жк "Струмско" около 17.18 ч. в миналия понеделник. Ученичката тръгнала да пресича влаковите линии, въпреки че бариерите са били спуснати и са били включени светлинната и звукова сигнализации. Гергана обаче не е забелязала предупредителните знаци, че идва влак, тъй като е говорела по телефона с майка си.

Момичето, което е ученичка в Профилираната хуманитарна гимназия в Благоевград, бе в кома и на командно дишане. 

Гергана претърпя животоспасяваща операция, при която бяха отстранени единият й бъбрек и далакът. 

Преди дни нейни приятели и близки организираха благотворителен първомартенски концерт, за набиране на средства за лечението й. 

В София, лекарите откриха огромен хематом, който още повече застраши живота й. В Благоевград бяха направени 2 операции, махнаха и далака и единия бъбрек. Местните лекари заявиха, че момичето е силно увредено след сблъсъка с голямата машина. 

Трагедията потресе всички, които я познават, Гери, която е била танцьорка в "Пиринска китка", бе известна със слънчевата си усмивка и благият и нрав, коментират приятелите и. 

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини