ГДБОП задържа русенец, разпространявал материали с брутални сцени на извращения с деца

    На 28 февруари спецполицаи от регионалната структура на ГД "Борба с организираната престъпност" в Русе, подпомогнати от свои колеги от главната дирекция, извършили претърсване в дома на 34-годишен жител на дунавския град.

    При оглед на намерената компютърната конфигурация са открити над 7000 файла, снимки и видеоклипове с детска сексуална експлоатация. Според първоначалните данни от разследването, бруталните сцени на извращения с деца, мъжът разменял с хора по света. Колекцията си с детска порнография започнал да трупа от около 2 години, като през това време обменял информация с лица със сходни интереси предимно от Русия, но и не само. Задоволяването на престъпните си сексуални фантазии русенецът комбинирал с употребата на марихуана. По време на претърсването са открити и иззети 200 грама листна маса.

    Мъжът е задържан с мярка за срок до 24 часа. Благодарение на изключително доброто сътрудничество с Районна прокуратура - Русе, в късния следобед същия ден му е повдигнато обвинение за притежание и разпространение на детска порнография и за притежание на наркотични вещества.

    Операцията е в продължение на активните действия на ГДБОП за неутрализирането на престъпна дейност на осъществяващи сексуални посегателства над деца.

    Източник: asenovgrad.net

    Коментари в сайта

    Последни новини