Майка обвини лекари за смъртта на 18-годишната си дъщеря

Русенката Силвия Димитрова обвини лекари от Университетската болница в града за смъртта на дъщеря си Стефани. Писмото на майката "взриви" социалните мрежи.

Близо 200 000 потребители на интернет прочетоха и коментираха поста на Силвия Димитрова, в който тя разказва за смъртта на 18-годишната си дъщеря, предаде БНР. 

В писменото си изявление за местен сайт майката обвинява лекарите на Университетската болница в Русе и ги упреква в лошо отношение към семейството и непрофесионализъм в работата.

Цялата трагедия се случва в последните десет дни на октомври миналата година, въпреки че коварната болест е давала сигнали за присъствието си години преди това. Болките в стомаха на 18-годишната Стефани са били обяснявани с невроза или с обикновено неразположение, за да се стигне до рак на стомаха в последен стадий и разсейки в цялото тяло. 

В писмото си майката пише:

"Тя беше на 10-ия етаж гастроентерология и я изместиха долу, казаха по спешност, след гастроскопия, с готовност за операция, Разписах се, нямаше как. Операция, която не се състоя. Нали, също един от въпросите ми - защо я смъкнаха долу, като не се състоя операция? Всяко нещо за мен е под съмнение, всички неща, които правят е едно "защо". Никой не ми дава отговори, нямаш право да питаш. Нечовешко отношение към всички. Защо криха, че детето е болно от рак? Според мен те го криеха това нещо".

Ръководството и лекари от болницата обясниха случая и казаха, че Стефани е починала от много напреднал рак на стомаха. Диагнозата обаче е потвърдена едва ден преди смъртта на момичето и преди това не е можело да бъде оповестена, заявиха медиците.

Началникът на отделението по хирургия д-р Симеон Симеонов обясни, че момичето е постъпило в спешното отделение вечерта на 17 октомври м.г. с хемоглобин 48. Тя е приета в Трето вътрешно отделение и сутринта на другия ден й е направена гастроскопия, преливана й е кръв. За резултата от изследването обаче са нужни 7 дни. 

През това време Стефани е преместена в Интензивното хирургично отделение. Наложило се е да й се направи втора гастроскопия, която окончателно да потвърди диагнозата "Карцином на стомаха". Лекарите дори не са и подозирали, че може да стана дума за рак на стомаха и то в напреднал стадий при 18-годишно момиче. 

На 28 октомври, ден преди Стефани да почине, диагнозата й е потвърдена окончателно. 

"Абсолютно всички алгоритми за лечение са спазени", беше категоричен д-р Симеонов. Той добави, че Стефани изобщо не е лежала в хирургичното отделение, над което се изсипват толкова нападки в писмото от майка й. 

Д-р Пламен Димитров, началник на отделението по Съдебна медицина, е направил аутопсия на момичето, въпреки отказа на майка й. Той заяви, че в такива случаи аутопсията е задължителна. Ракът е потвърден, като е предизвикал редица усложнения.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини