ГДБОП удари група дилъри и "наказателен отряд"

Престъпна група, разпространявала наркотици в елитни заведения и клубове разби ГДБОП и СДВР

Десетима от участниците в престъпната схема са задържани на 24 февруари вечерта. Установени са и другите двама - един от които е обявен за издирване, а другият - излежава присъда в Софийския затвор по друго досъдебно производство.

Доказателствата сочат, че групата е действала от началото на 2015 г., като през летните месеци е разпространявала наркотици и в курортния комплекс "Слънчев бряг".

Участниците в престъпната схема, ръководена от С.Д., действали при стройна организация. Един от най-доверените хора на лидера бил К.С., който контролирал дилърите, отговарял за зареждането с наркотици и събирането на парите. Той ръководел и "наказателната бригада" на престъпната група, в която участвали И. К., К. Г., И. С. и др. Целта на тази бригада била да гони конкуренцията и да налага монополно положение на пазара. Групата е имала основен "зареждач" и главен "склададжия".

В хода на операцията са извършени множество претърсвания на различни адреси и на автомобили, откъдето са иззети: 4 кг марихуана, 250 г кокаин, 150 г амфетамини. От тях в дома на "склададжията" са открити 2 кг и 800 г марихуана и 205 г кокаин. В колата на един от дилърите И. К. са намерени 20 дози кокаин.

Открити са и още количества наркотични вещества, чийто състав се установява от експертизи. Иззети са СИМ карти, кодовите названия на наркотиците. Начините на комуникация на участниците сочат, че групата е действала изключително гъвкаво и при строга конспиративност.

Съдът е определил най-тежката мярка за осем от обвинените, а един остава под "парична гаранция".

Повечето от обвиняемите са осъждани, някои от тях многократно, включително за разпространение на наркотици.

Специализираната прокуратура обвини 12 участници в групата.

Източник: news.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Aa
    AA
    0 0
    13:46, 28 фев 2017
    Това за БЪЛГАРИЯ ли се отнася . Ега ти коментара.
Последни новини