Имало едно време.....тролеи в Перник

Изображение 1 от 2

    Преди 30 години, през 1987 г., в Перник е пуснат в експлоатация тролейбусен транспорт. През първите години на съществуването си дружеството разполага с 60 тролейбуса, през 2001 г. с 27 броя, година по-късно с 20 броя, а към 2014 г. - едва 15. От 2015 г. тролейбуси в града са спрени, а "Тролейбусен транспорт" ЕООД - Перник е обявен в несъстоятелност…...

    Какво обаче се случи само преди дни?

    "Успяхме! С Ваша помощ първият от три исторически тролейбуса е спасен!" Това съобщиха от Сдружение "Градски транспорт и инфраструктура" На 22 февруари оттам са участвали и спечелили търга за DAC-Чавдар 317 ЕTr с инв. № 118 в конкуренция с 8 други участника и на цена 5 020 лева.
    Другият търг - този за частите, е отпаднал, тъй като никой не е участвал в него, включително и Сдружението. По-важното в случая е било да си подсигурят първо купуването на тролейбуса. Той ще бъде преобявен отново с 20% по-ниска начална цена - 2 795 лева. "За да можем да ги купим, не ни достигат около 2000 лева. Времето за събиране не е много - около 3 седмици, за да можем навреме да подготвим документите за участие. Молим отново за Вашата финансова подкрепа!", зоват от "Градски транспорт и инфраструктура".

    Първата крачка към съхраняването на тролейбусната история на България е направена.

    Следват още....

    Източник: asenovgrad.net

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини