Цвета Караянчева:Държавата се рекомунизира,затова ГЕРБ трябва да спечели тези избори

Поместваме словото на областния координатор и водач на листата на ПП ГЕРБ в Девети кърджалийски многомандатен район при откриване на предизборната кампания на партията:

Скъпи приятели, съмишленици, хора,

с които в годините съм споделяла радости и тревоги, триумфи и безсъници,

Казват, че единствената разлика между цел и мечта е крайният срок. Нашата цел е ясна и постижима – победа на предсрочните парламентарни избори. Срокът е 26 март. Колкото до мечтата – тя е такава, каквато я формулирахме преди 10 години. Да съградим стабилна, проевропейска България, предвидима, уважавана от партньорите си на Запад, устойчива и гарантираща граждански права, национална сигурност, икономически растеж, модерна инфраструктура и висок жизнен стандарт. С две думи - една държава с правила. Къде е държавата днес, ще попитате. Ще ви кажа: Държавата е в период на рекомунизация, на абдикация от традиционните евроатлантически ценности и подмяна на елитите. Тя е с изместен център на тежестта и нехомогенно гравитационно поле. И отговорността, която носим, за да я върнем в орбита, е изключително висока. Всъщност, ние нямаме избор. Трябва да спечелим тези избори. Обратното би означавало децата ни да нямат избор. А това е равносилно на национална катастрофа.

Днес повече от всичко искам да ви кажа нещо насърчително. Но истината е, че за първи път от много време насам виждам страха на хората от реваншизма, кадровата метла и стопирането на реформите от едно уж временно правителство. Това, което ме окуражава, е вашето доверие и безрезервна подкрепа. Вашата преданост, неустрашимост и здравомислие. И ентусиазъм, разбира се, защото без него не е постигнато нищо велико.  Винаги съм вярвала в това, че силата не се дължи на физическата мощ, а на неукротимата воля. А в колективното тяло на ГЕРБ волята е кръвоносна система.

За трети път имам честта да бъда номинирана за водач на листата в област Кърджали. Благодаря ви, че сте тук и подкрепяте мен и моите подгласници. Благодаря на онези, с които заедно наливахме основите и продължаваме да гледаме в една посока. И на всички, които се присъединиха към нас през годините. Благодаря и на онези, които се разколебаха и си тръгнаха. Защото ни помогнаха да осъзнаем , че мнозина имат цена, а малцина – стойност. Не сме непогрешими. Ние сме от плът и кръв. Имаме кауза и приоритети, но преди всичко имаме съвест и памет. Преди три години БСП подмени вота на българските граждани, изфабрикувайки гигантската манипулация с бюлетините от Костинброд. Властта бе обяздена от червените олигарси и клиентелисти, които  употребиха държавата в своя угода и легализираха модела „Кой“. Сега отново зад паравана на служебния кабинет тече безпринципно кадруване и грубо партизиране на държавния апарат, обезглавяване на институциите и чистка в средния ешалон, политическа саморазправа и черен пиар, а това е нещо, което предизвиква погнуса у хората срещу цялата политическа класа.  Сега пак сме най-голямата опозиционна партия в страната. И мнозина ни предричат разпад. Но това няма да се случи, защото ние сме опитали и меда, и жилото на властта и знаем, че

тя наказва онези, които си въобразят, че са богопомазани. В политиката няма равен мач, играем за победа. И днес представяме отбора-титуляр

за област Кърджали. Гордея се с него, защото тези хора са войници-щурмоваци. Те няма да се огънат и да свалят оръжие по средата на битката. Защото вярват, че никоя победа не е окончателна и никое поражение не е фатално. Важна е смелостта да вървиш напред.

Благодаря ви, че крачите редом с мен и осветявате пътя ми. Аз съм Цвета Караянчева, а вие сте хората, които ме научиха, че няма стени, които да не мога да надскоча . Обичам ви!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

          

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини