Скок на лошите заеми в Гърция през януари

През януари лошите заеми в Гърция са отчели значителен растеж след низходящата тенденция от последните няколко месеца на миналата година,

Това предизвиква сериозни безпокойства сред местните банки за постигането на целите за намаляване на лошите заеми, които бяха договорени с единния надзорен механизъм на Европейската централна банка за първото тримесечие на тази година, съобщава в. "Катимерини", цитиран от БТА.

Банкови източници заявиха, че след няколко месеца на стабилизация и негативна тенденция на лошите заеми, картината рязко се влошила през януари, когато били регистрирани нови лоши заеми на обща стойност 800 милиона евро. 

Това увеличение за период от само един месец се смята за доста високо и тенденцията изглежда, че продължава и през февруари. 

Банкови представители обясняват това явление с несигурността заради факта, че правителството не успява да завърши втория преглед на третата спасителната програма, опасения от нова криза, както и очаквания на кредитополучателите, че ще бъдат постигнати извънсъдебни споразумения за лошите заеми.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини