Още малко студ и след това затопляне

Днес облачността ще е разкъсана, по-значителна - над северните и източните райони, показва прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българската академия на науките (БАН).

В сутрешните часове на места видимостта ще бъде намалена. Ще остане почти без валежи. Ще духа слаб север-североизточен вятър. Минималните температури ще са предимно между минус 10° и минус 5°, а максималните - от минус 4° до минус 1° в Северна България, а в Южна – от 2° до 6°.

Над Черноморието ще преобладава облачно време. В крайните южни райони ще превали дъжд и сняг. Ще духа слаб до умерен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са между 0° и 2°. Вълнението на морето ще е около 2-3 бала. Температурата на морската вода е 2-3°.

Над планините облачността ще е разкъсана. Само на отделни места, главно в Родопите, ще превали слаб сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 4°, на 2000 метра - около минус 8°.
Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще остане без съществена промяна.

През следващите дни ще има разкъсана облачност, над много райони - до слънчево време. Във вторник сутринта ще е студено и почти тихо. През деня вятърът от запад-северозапад ще се усили, в Дунавската равнина и Източна България - умерен. В сряда вятърът ще отслабне и ще е от северозапад, в източните райони - от север. Температурите ще се повишат и в сряда и четвъртък максималните, в по-голямата част от страната, ще са между 5° и 10°.

Източник: offnews.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини