За виза в САЩ може да ви искат и паролата за Фейсбук

Възможно е американските посолства да искат от кандидатите за визи да посочват паролите от своите акаунти в социалните мрежи.

Това заяви новият министър на вътрешната сигурност Джон Кели, цитиран от телевия „Скай нюз” и агенция Интерфакс.

Тази стъпка може да се наложи във връзка с по-строгия режим на проверка на онези чужденци, които евентуално представляват заплаха за националната сигурност на САЩ, поясни министърът.

„Щом влизат (в страната), ние можем да им поискаме информация от този вид, и ако те действително искат да дойдат в Америка, тогава ще сътрудничат, заяви Кели, говорейки в комисията по вътрешна сигурност в камарата на представителите.

Решение в тази посока още не е взето, каза Кели, подчертавайки, че по-строги проверки ще бъдат въведени, дори ако от това последва по-бавно издаване на американски визи за туристите.

Неотдавна вече беше съобщено, че в САЩ съмнителни чужденци ще бъдат следени в интернет, както и в телефонните им разговори.

Междувременно републиканското мнозинство в Конгреса на САЩ атакува и легалната миграция, и по-специално събирането на разделените семейства. Предложевиено е да бъде намален наполовина броят на издаваните "зелени карти", а прочутата годишна лотария да спре.

Източник: dir.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини