„Анонимните“ премахнаха хиляди сайтове от Tor мрежата

Bleeping Computer съобщава, че хактвистите от Anonymous са премахнали 10 613 .onion сайта от даркуеб мрежата на Tor. Всички те са били хоствани от Freedom Hosting II, наследник на противоречивия хостинг доставчик на ресурси в Tor.

„Анонимните“ са оставили и съобщение на въпросните ресурси, насочено към създателите на Freedom Hosting II, в което упрекват собствениците на услугата, че са открили, че над 50% от съдържанието, помещаващо се на техните сървъри е от педофилски характер, което явно е и причина за въпросното действие на хактивистите. Групировката е събрала откраднатата информация от мрежата и я е публикувала в открит вид в Интернет. Действието им е провокирано това, заявяват за медиите техни представители, че въпросните ресурси са ползвали безплатната услуга на Freedom Hosting II, което означава, че компанията е знаела за съществуването им и се е облагодетелствала финансово от това. В интервю за Vice, представител на групировката споделя, че само два от въпросните сайтове са виновни за повече от половината съдържание, което те са изтеглили от хостинг компанията.

Независимият разработчик Крис Монтеро е анализирал голяма част от публикуваната информация и потвърждава, че става дума за криминално съдържание, свързано с измамнически сайтове, ботнет мрежи, педофилски ресурси и такива насочени към експлоатиране на деца.

Припомняме, че през 2013г. отново Anonymous атакуваха първата версия на Freedom Hosting, като причина за това пак беше това, че услугата се оказа дом на педофилски онлайн ресурси.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини