Дъждът спира по обяд, температурите – пролетни

Превалявания от дъжд ще има до обяд, главно в Западна и Централна България. В следобедните часове ще има разкъсване и намаление на облачността, в много райони до предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен запад-югозападен вятър. Максималните температури ще са между 9° и 14°.

В планините ще преобладава облачно време. Ще има и превалявания - от дъжд, над 2000 метра – от сняг. След обяд валежите ще спрат, облачността временно ще намалее. Ще духа умерен, по върховете – временно и силен западен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 7°, на 2000 метра – около 1°, съобщава БТВ.

В понеделник ще е без валежи, но облачността отново ще се увеличи. В Източна България ще духа умерен вятър от юг-югозапад, в останалата част от страната - слаб, от югоизток.

Във вторник от запад ще започнат превалявания, предимно от дъжд, в планините и в западната част на Предбалкана - от сняг.

В сряда, със силен вятър от изток-североизток ще нахлува студен въздух. Ще има превалявания от дъжд и сняг, които с понижението на температурите, в много райони в Северна България ще преминат в сняг.

В четвъртък застудяването ще продължи. Ще преобладава облачно време и на места ще превалява, предимно слаб сняг. В източната половина от страната ще бъде и ветровито. 

Източник: http://www.dnes.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини