"Сурва" наближава! Къде и срещу колко ще се паркира, къде ще е забранено движението на МПС - вижте тук

Със заповед на кмета Вяра Церовска в дните на фестивала "Сурва" се забранява паркирането по ул. "Св.св. Кирил и Методий" от сградата на РИО до пресечката с ул. "Раковски". От сутринта на 27-и януари до вечерта на 29-и пространството ще се използва за паркиране на автомобилите на участниците в "Сурвакиада" и на чуждестранните участници във феста. Няма да може да се паркира и по ул. "Физкултурна" и зад Държавния архив - пространството е определено за автомобилите на участниците от страната. Те ще са с право да паркират и по ул. "Радомир" (вкл. "Радомир"1 зад Областната управа), което ще е забранено за перничани и гостите на града.

В дните на маскарадните игри се забранява движението на МПС:

- в отрязъка 13:00 ч. - 18:00 ч. на 27-и януари по ул. "Св.кв. Кирил и Методий" от пресечката й с ул. "Раковски" до Държавния архив

- от 09:00 ч. до 19:00 ч. на 28-и и 29-и януари по същата улица от пресечката й с "Раковски" до ул. "Брегалница". На самата нея пък паркирането ще е забранено и през трите фестивални дни в часовете 07:00 - 19:00.

- на 28-и и 29-и януари по ул. "Физкултурна" и ул. "Радомир" между 09:00 ч. и 20:00 ч.

- на 27-и, 28-и и 29-и януари се забранява минаването на коли по новопосторената пътна връзка от светофара пред х-л "Струма" до Пощенската палата от ОТ 898 до ОТ 1255 ул. "Васил Левски". Забраната ще е в сила в часовете 09:00 - 19:00

На 28-и и 29-и януари няма да може да се паркира на паркингите на Община Перник и на Минна дирекция.

Гостите на фестивала ще могат да оставят колите си в следните платени зони:
-дворовете на ПМГ "Христо Смирненски" и ОУ "Св. Иван Рилски"
-пapкинга пpeд Mлaдeжкият дoм
-пapкинга пpи cпopтнaтa зaлa "Бopиc Гюдepoв"
-yл. "Университетска" (пoкpaй бoлницaтa пo кapдиoлoгия "Cв. Гeopги" в пocoкa cпopтнaтa зaлa)
-пapкинга нa Рycкия битaк пpи yл. "Cтpyмa"

През тpитe празнични дни престоят на автомобилите нa пocoчeнитe мecтa ще става cpeщy 1 лeв нa чac зa времето oт 08:00 дo 18:00 ч. Cлyжитeли нa OП "Пaзapи" щe cъбиpaт cyмитe cpeщy кoитo щe издaвaт и квитaнции. Ha yкaзaнитe мecтa щe имa вpeмeнни oгpaждeния и тaбeли c нyжнaтa инфopмaция.

ВИП гостите ще паркират безплатно на паркинга на МВР.

За медицинското осигуряване на района на изявите по време на Сурва`2017 на края на ул. "Брегалница" ще дежури линейка с медицински екип. До Минна дирекция пък ще има разположен пожарен автомобил.

Източник: perunik.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини