iPhone 8 ще разпознава лица и жестове

Business Insider публикува информация за някои от характеристиките на следващото поколение смартфони на Apple. Една от най-впечатляващите е, че iPhone 8 ще може да разпознава лицата на потребителите и техните жестове с помощта на лазерен и инфрачервен сензор, поставени в предната част на устройството, близо до предната камера на смартфона.

Досега подобна информация не бе публикувана, но новите данни изглеждат правдоподобно: през 2013 година Apple закупи компанията PrimeSense, специализирана в производството на триизмерни скенери. Предполага се, че решенията на PrimeSense вече дават възможност на Apple да внедри технологията за допълнена реалност в новата генерация смартфони.

От друга страна, миналата година Тим Кук заяви за интереса на Apple към допълнената реалност. Тогава се коментираше, че технологията ще бъде интегрирана в устройствата на Apple и разпознаването на човешки лица ще бъде една от първите нови функции на iPhone 8.

През месец септември тази година се очаква появата на три нови айфона: 5,8 инчов iPhone 8 и обновени 4,7-инчов Phone 7s и 5,5-инчов iPhone 7s Plus. Флагманът ще има OLED дисплей с по-ниска консумация на енергия и по-дълбок черен цвят.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини