Мюзикълът "La La Land" с пълен триумф на "Златен глобус"

"La La Land" получи "Златен глобус" за най-добра комедия или мюзикъл на церемонията по връчването на 74-ите филмови и телевизионни награди в Бевърли хилс, Калифорния, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

Американският мюзикъл на режисьора Деймиън Шазел постигна пълен триумф: той взе седем награди от седем възможни във филмовата категория.

"La La Land" бе смятан предварително за фаворит и имаше най-много номинации.

Лентата взе седем от седем възможни отличия - за комедия или мюзикъл, за режисьор (Шазел), за сценарий (отново Шазел), за актьор и актриса във филмова комедия или мюзикъл (Райън Гослинг и Ема Стоун) за оригинална музика и за оригинална песен ("City of Stars").

Трагикомедията разказва за любовната история на джаз пианист и млада актриса.

"Не за първи път ме бъркат с Райън Рейнолдс, но това вече излиза от контрол", се пошегува при получаването на наградата си канадецът Гослинг, визирайки известната си прилика със своя колега и сънародник.

"Това е филм за мечтатели и аз мисля, че надеждата и креативността са две от най-важните неща в света", бе далеч по-романтична американката Ема Стоун.

Тя посвети наградата си на всички креативни хора, които понякога имат усещането, че "вратата се тръшва под носа им и че се предават, но след това намират у себе си сили да се надигнат и да продължат напред".

(БТА)

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини