52% от германките се страхуват да излязат от дома си заради мигрантите

Повече от половината от жените в Германия вярват, че страната им не е безопасна за тях, сочи изследване. 58 процента мислят, че обществените места вече са по-малко сигурни, отколкото преди. Само 10 на сто се чувстват в безопасност, съобщава немското онлайн издание FOCUS.

Това показва представително проучване на института "Emnid". 48 процента избягват някои обществени места, когато е тъмно, а 16 процента носят лютив спрей.

Анкетата показва още, че жените оценяват мигрантите от ислямски страни по-скоро негативно, особено относно безопасността по улиците. 44 на сто от анкетираните жени вярват, че сигурността се е влошила след притока на хора от ислямските страни. 43% казват, че ситуацията остава непроменена.

Боруин Барделоу, професор по психиатрия и психотерапия в Гьотинген и експерт по тревожни разстройства, заяви, че страхът на жените не е неоснователен, особено след масовите атаки в Кьолн миналата Нова година.

Министър Мануела Швезинг призовава да се действа с пълна сила срещу извършителите. "Не може жените да се страхуват да излизат. Трябва да се чувстват в безопасност навсякъде. Това трябва да осигури държавата. Всяка атака увеличава ужаса и ограничава хората. Трябва да бъдат последователно предприети действия срещу извършителите", заяви Швезинг.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Последни новини