Митьо Очите ще бъде опериран в Турция

Димитър Желязков - Митьо Очите ще бъде опериран в истанбулската болница "Джон Хопкинс", а през празниците се е наложило по спешност да посети и УМБАЛ-Бургас.

44-годишният Митьо Очите бе прострелян с пет куршума в заведението "4 You" в "Слънчев бряг" на 8 юни. При престрелката загина гардът му Александър Алексиев, а друг негов охранител бе ранен. 

Според прокуратурата стрелбата по Желязков е дело на организирана престъпна група с ръководител Божидар Кузманов, известен с прякора си Божо Кравата. Престъпната група се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудване, унищожаване на вещи, побой, палежи и т.н.

Няколко експертизи са необходими, за да приключи разследването за стрелбата, като най-важната от тях е комплексната съдебно медицинска и балистична, свързана с изясняване на механизма на прострелванията, които е получил Димитър Желязков, съобщи "24 часа". 

През декември Очите за втори път бе за няколко дни в истанбулската болница „Джон Хопкинс”, а по празниците се наложило да потърси лекарска помощ в УМБАЛ-Бургас. 

"Нефростомата се разши и трябваше да отида до бургаската болница. Освен това здравият ми бъбрек започна да задържа вода, консултирахме се с лекарите в Турция, оттам ни успокоиха, че няма нищо спешно, ще ми направят изследвания на място", обясни Желязков.

Прегледът при последното му посещение в Турция показал, че разкъсаният уретер е заздравял, но заради срастване се налага операция. 

"Трябва да се изчака, за да я направят лапароскопска, без да ме режат", уточни Митьо Очите. 

Удълженият срок на разследването изтича на 8 февруари. 

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Последни новини