Само Митов готов да е министър в служебен кабинет

Единствено външният министър Даниел Митов е готов да остане на поста си и в бъдещ служебен кабинет, съобщава "Труд".

Според депутати от ГЕРБ причината за това решение е, че той е от квотата на президента Росен Плевнелиев и вече бе министър в служебното правителство на Георги Близнашки, което бе назначено от президента през 2014 г.

Служебният кабинет става все по-реална възможност, макар и Реформаторският блок и Патриотичният фронт да са склонни да се разберат за правителство в рамките на това Народно събрание. В крайна сметка всичко зависи от волята на ГЕРБ, макар и на този етап подкрепа да изглежда слабо вероятна. Снощи пред БНТ зам.-председателят на ПГ на партията Цвета Караянчева обяви, че няма шанс ГЕРБ да подкрепи следващо правителство, защото ситуацията в парламента показва, че няма да има стабилно мнозинство.

"Подкрепа за друго мнозинство няма да има, отиваме на избори, защото няма как да се създаде устойчиво и стабилно работещо правителство в 43-ото Народно събрание", заяви Караянчева.

Тя посочи, че ГЕРБ ще направи среща с Реформаторския блок. "Убеждението ни е, че няма как да има стабилност в този парламент. В крайна сметка хубаво е да отидем на избори март месец да видим какво ще бъде мнозинството и тогава да направим едно ново правителство", посочи тя.

Източник: http://www.dnes.bg

Коментари в сайта

Последни новини