Седмица на Вапцаров в училището в Рани лист

В началото на декември  ОУ „Н.Й.Вапцаров“ в село Рани лист отбеляза своя патронен празник.

Вратите на училището бяха отворени за ученици, родители и за всеки, който желае. През цялата седмица ученици от начален етап стояха пред лика на Вапцаров в почетен караул.

По традиция в понеделник се проведе ден на ученическо самоуправление. Сред най-добрите ученици бяха излъчени „директор“ и „учители“. Преподавателката Павлова разкри в няколко изречения трудната, но благородна и отговорна същност на учителската професия и запозна Есра Шабан с предизвикателствата, пред които е поставен директорът всеки ден.

Настоящият кмет на селото Гюлтекин Фаик посрещна радушно своя заместник – ученика от VІ клас Тургай Мурад. В приятелски разговор той сподели, че трудолюбието, уважението към хората и ученолюбието са ценни личностни качества. От своя страна Тургай Мурад поиска съдействие за някои училищни инициативи.

Във вторник и в сряда се проведе традиционния Кулинарен базар с благотворителна цел.

Младите вапцаровци знаят, че спортът е здраве. С вяра в силите си се състезаваха отборите по футбол между Рани лист и Стремци и баскетбол – момичета от V и VІ клас.

Седмицата, посветена на патрона на училището, завърши с литературно-музикална програма, посветена на живота и творчеството на Вапцаров с участието на ученици от прогимназиален етап, тържествено „запалване“ на Коледната елха и празнична дискотека.

Източник: kardjali.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини