Нов декрет на Папа Франциск забранява привърженици на гей културата да стават свещеници

Декрет за обучението на католически свещеници, публикуван в сряда подчертава задължението на сексуално въздържание, както и забрана за хора с хомосексуална ориентация и такива, които подкрепят "гей култура" да се обучават за католически свещенници. Това съобщава The Local , като се позовава на официалното издание на Светия Престол Osservatore Romano.

"Църквата се отнася с дълбоко уважение към засегнатите от това решение хора, но все пак не може да допусне до обучение в семинариите или до служба в свещените ордени тези, които практикуват хомосексуализъм, демонстрира хомосексуални тенденции или подкрепя явлението, наричано гей-култура", се казва в новия декртет за подготовката на католическите свещеници.

Тази актуализация е първата от 30 годин насам. Но забраната за хора с хомосексуални наклонности вече бе указана от Католическата църква през 2005 г.

Изключение се допуска само ако хомосексуалните тенденции са се появили закратко и в преходен период, например, в пубертета. В документа също така се казва, че ще бъде "сериозно неразумно да се ръкополагат семинаристи, които не са достигнали зряло, улегнало и свободно емоционално състояние, целомъдрени и верни на безбрачието". Едновременно с това се казва, че бъдещите свещеници също трябва да разбират "женската реалност".

Документът, който е над 80 страници, засяга и някои други въпроси, включително дигиталната революция. "Човек трябва да бъде предпазлив при неизбежните рискове при посещения в дигиталния свят, включително различните форми на зависимост, която може да се лекува с подходящи духовни и психологически средства", се отбелязва в декрета. 

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Яя
    яяя
    1 0
    19:34, 8 дек 2016
    " Изключение се допуска само ако хомосексуалните тенденции са се появили закратко и в преходен период, например, в пубертета. " муааааа. Тоз тъпак иска да каже че е--б-а-н-е-т-о веднъж не е е-б-а-н-е.. Амбриаж един път .амбриаж за цял живот
Последни новини