Почина запалената от съпруга си жена в Германия

Прокуратурата в Кил, Германия, е издала заповед за арест за убийство на 41-годишния съпруг на 38-годишна жена, която запали и която впоследствие почина.

41-годишният съпруг на жертвата е обвиняем за убийство. Въпреки че е бил на психиатрично лечение, той може да носи наказателна отговорност, смята прокуратурата.

"В случая виждаме признаците на преднамереност и жестокост", каза главният прокурор Аксел Билер, цитиран от "Франкфуртер алгемайне цайтунг".

"При нападението предполагаемият извършител е използвал невинността и беззащитността на жертвата и е действал преднамерено", каза Билер. 

По първоначални данни мъжът е залял съпругата си, с която били разделени, със запалителна течност в кола и след това я е запалил на улицата в Кронсхаген. По-късно тя е починала от раните си в болницата.

Според държавното обвинение предполагаемият извършител е отговорен за действията си и подлежи на наказателна отговорност. 

"Знаем, че е бил на психиатрично лечение, но изхождаме от позицията, че по време на подпалването не е бил под наблюдение", каза Билер. 

Жената оставя две сирачета на възраст 3 и 7 години.

Източник: dir.bg

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини