Социолог: С.Трифонов може да има ПГ, колкото ГЕРБ и БСП

Ако Слави Трифонов се яви на избори, и РБ, и Марешки ще са извън парламента, а той има всички шансове да има депутати, съизмерими с тези на ГЕРБ и БСП.

Тази прогноза направи социологът Юлий Павлов - ръководител на Центъра за анализи и маркетинг, цитиран от БНР. 

Преди време шоуменът Слави Трифонов загатна, че е възможно да влезе в политиката със свой проект, но досега официално не е обявил намеренията си.

Според Павлов в момента електоралните позиции на ГЕРБ и БСП са силно сближени. Разликата е под 2 процента и преднината на ГЕРБ е минимална. 

"ДПС ще имат стабилно представителство от около 30 депутати, Обединените патриоти също, Реформаторският блок е на ръба, Веселин Марешки е твърдо вътре, ако не се явява Слави Трифонов", прогнозира Павлов. 

Запитан съдбоносно ли е съставянето на кабинет в рамките на този парламент, той посочи, че за една част от депутатите това е съдбоносно, иначе в следващия парламент те ще влизат само с пропуск за посетители, затова се опитват да удължат живота на 43-тото НС. 

Вече година според Павлов сме свидетели на агония с правителство на малцинството и все по-намаляваща подкрепа, както и с пазарлъците за прокарване на отделни законопроекти с подкрепата на случайно присъстващи в парламента депутати. 

"ГЕРБ получиха европредупреждение, че подобни националистически и популистки партии не са добре приети, още повече да се прави правителство с техен мандат", отбеляза Павлов по повод заявената неотдавна позиция от страна на ГЕРБ за подкрепа на кабинет на Патриотичния фронт. 

Относно въвеждането на мажоритарна избирателна система според резултатите от референдума социологът заяви, че оттук нататък работа на сегашния парламент е да даде посоки, да се допита до експерти и да приеме обвързващо решение за промяна на избирателната система с въвеждане на мажоритарна компонента.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ди
    диджей грасхопърс
    3 -3
    19:42, 7 дек 2016
    Нашият парламент си е едно супер шоу остава още и Славчо Учен долски да влезе там и да вместо парламент да е именува ЦИРК Белята е там обаче че у нас има много глупаци които не знаят защо гласуват---Марешки продавал с 10 ст по евтино и те гласуват за него не знаейки че бензина му е ОТВРАТ Славчо всяка вечер ни разсмива с глупашки те си идиотизми и хайде гласуваме за него Ако става въпрлос за тия двамат ами то и сега си имаме един плевнелиев като ТЯХ
  • 2
    Ми
    Мина
    0 -4
    19:55, 7 дек 2016
    Този чалгаджия няма кураж да създаде семейство и... Виж коментара
  • 3
    Х.
    Х.Димов
    0 0
    20:19, 7 дек 2016
    Славчо да пее песни,да весели хората!
  • 4
    Х.
    Х.Димов
    1 0
    20:25, 7 дек 2016
    Павлов не е социолог ,а политическа подлога!
Последни новини