Започва кампания за набиране на коледни кутии за бедни деца от Димитровград

За 10-та поредна година в Димитровград организират кампания за подаръчни коледни кутии за деца в неравностойно социално положение. Тя е свързана с наближаващия празник Рождество Христово и стартира на 1 декември, четвъртък. Инициатор е местната фондация "Подари усмивка", а акцията е под надслов „Подари усмивка за Рождество Христово” и ще продължи до 10 декември. Всеки който желае, може да приготви такава кутия и да я занесе в офиса на фондация "Подари усмивка" в бившия Дет Маг на бул."Раковски" №16.

Може да се използва кутия за обувки, опакована в подаръчна хартия. В нея трябва да се сложат подходящи за дете - момиче или момче подаръци - играчки, училищни материали, пособия за лична хигиена или трайни лакомства. Може да бъде подготвено и послание за детето, уточняват от "Подари усмивка". От там допълват, че в кутиите не трябва да се слагат употребявани или повредени вещи,  играчки свързани с война, нетрайни храни, лосиони, лекарства и витамини, чупливи предмети и др.

Доброволците на организацията ще раздават кутиите с подаръци на най-нуждаещите се деца на Димитровград и селата в общината в навечерието на празниците. Миналата година 206 малчугани от бедни семейства бяха зарадвани с 206 подаръка.
В акцията по изработването на кутиите вече се включиха потребителите на Дневния център за деца с увреждания и ученици от ОУ "Алеко Константинов", ОУ "Пенчо Славейков", СУ "Любен Каравелов" и СУ "Васил Левски". От "Подари усмивка" приемат и парични дарения, с които също могат да се закупят подаръци за децата.

За повече информация, свързана с кампанията  - телефон  0885 77 97 42 -Наталия Делчева  или на Фейсбук страницата на "Подари усмивка".



 

Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини