ВМЗ с нов борд и още един изпълнителен директор

Серията рокади в директорските бордове, които икономическия министър в оставка Божидар Лукарски предприе, след като премиерът обяви оттеглянето на кабинета, продължават със смени в ръководството на "Вазовски машиностроителни заводи" (ВМЗ) в Сопот. От подадените в четвъртък документи в Търговския регистър, които предстои да бъдат вписани, се вижда, че във ВМЗ са определени нови членове на борда и втори изпълнителен директор. Съветът на директорите на сопотския оръжеен завод ще бъде увеличен на петима души като четири нови попълнения ще заменят двамата освободени члена на борда. Поста си запазва единствено Иван Гецов, но с него ще работи още един изпълнителен директор - Атанас Трифонов.

Назначения

Решението за промените е взето на 17 ноември от Държавната консолидационна компания (ДКК), към която преди два месеца бяха прехвърлени държавните права на собственост във ВМЗ по идея на икономическия министър Божидар Лукарски. Според решението съветът на директорите на военния завод се увеличава на петима души, а двама от сегашните трима члена – Любомир Джапаров и Владислав Тоцев, се освобождават. Третият член и изпълнителен директор Иван Гецов се преизбира за нов тригодишен мандат. Самият Гецов пое ръководството на компанията преди малко повече от година като замести бившия директор Иван Стоенчев.

Едно от новите попълнения в борда сега е 59-годишният Атанас Трифонов, който става и втори изпълнителен директор заедно с Гецов. По думите на бившия министър на икономиката и енергетиката и депутат от левицата Драгомир Стойнев Трифонов е временно изпълняващ длъжността председател на ГЕРБ в Сопот.
Пред Карлово ТВ председателя на КТ "Подкрепа" Димитър Атанасов коментира, че работниците приемат със съмнение случващото се и не виждат логика в назначаването на нов директор. "Само преди седмица министърът бе тук и хвалеше добрата работа на Гецов", посочи той. Другите трима нови членове на директорския съвет са Атанас Богданов, Георги Николов и Николай Гунев. По информация на синдикатите и тримата са адвокати от София.

Част от серия

Смяната на ръководството във ВМЗ е част от серията рокади в директорските бордове, инициирани от икономическия министър през последните седмици. След като по-рано през годината Лукарски прехвърли няколко държавни компании под шапката на ДКК, през септември беше сменен съветът на директорите на самата ДКК. През миналата седмица стана ясно, че ресорната на икономическия министър компания е одобрила размествания в бордовете на "Ел Би Булгарикум" и "Национална компания индустриални зони", като във втората е бил назначен съветникът на Лукарски Владимир Каролев.

Източник: http://www.capital.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини