Черен петък: хасковлии налитат на телевизори и смартфони

    Хасковлии щурмуваха днес магазини за черна и бяла техника, които обявиха Черен петък и въведоха намаления. Отстъпки се предлагат не само в големи хипермаркети, но и в по-малки търговски обекти. Промоциите са различни – в някои има обявен процент за всички стоки в магазина, в други различните уреди и техника са с индивидуална отстъпка.

    В един от хипермаректите в индустрилната зона на Хасково промоциите започнали още от вчера и ще продължат до неделя, общо четири дни. Там е обявено 11% намаление за телевизори, 13% за печки и перални, 20% за дребна бяла техника, 6% за мобилни телефони, 15% за аудио системи и други. От магазина обясниха, че цял ден има наплив на клиенти и служителите за миг не остават свободни. Наложило се дори да удължат работното време с един час. Преди работели от 9:30 до 20 часа, а сега от 9 до 20:30. Клиентите ги атакували още от сутринта, а продажбите скочили четирикратно. „Още преди да отворим тази сутрин имаше около 20 човека“, обясни продавач-консултант. Той заяви, че клиентите търсят всякакви артикули – от дребни до големи, но най-много се търсили телевизори и особено големите над 40 до 65 инча.

    Смарт телевизори и смарт телефони бяха сред най-търсените артикули в съседния хипермаркет от популярна верига магазини за черна и бяла техника, където днес изненадващо обявили намаления от 10% за всички стоки. Сред предпочитаните в магазина са големи телевизори на цени между 1000 и 2500 лева, както и смартфони между 400 и 1000 лева, обясни управителят Петко Дънев. Той също отбеляза, че продажбите днес са скочили драстично – от 8 до 10 пъти, отколкото в сравнение с нормални дни, когато няма промоции. Според него Черният петък в България става все по-популярен и потребителите все повече се възползват от него.

    Намаления бяха обявили и магазини за дрехи в центъра на града. В магазин за бельо процентите варираха между 30 и 50. Там пазаруваха предимно представителки на нежния пол, като се купуваха по няколко броя от артикул. Някои пък пазаруваха и подаръци за предстоящите Коледни празници.

    Сред клиентите в магазините имаше и хасковлии, които бягаха от обектива, тъй като са кръшнали в работно време, за да се възползват от днешния Черен петък.

    Намаления правят и в много сайтове за онлайн продажби. Сред промоциите могат да се видят най-различни и атрактивни стоки, освен обичайните – дрехи и техника. В един от сайтовете се предлагаше нано стикер за регистрационния номер на автомобил, който не позволява да бъде заснет с видеокамера. Сред интересните предложения беше и бензиностанция в Харманли, която предлага горива на по-ниски цени в рамките на деня.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      От
      От глупав,по глупав
      12 -1
      23:00, 25 ное 2016
      Още ли има хора които вярват в Българският тъй наречен черен петък,всичко е лъжа и измама и няма никакви отстъпки,проверете цените след черният петък и ще разберете много неща!!!
    • 2
      Ht
      http://gepi.info/black-friday
      1 0
      19:23, 17 ное 2017
      Е щом цените на черен петък са занижени защо да не се възползваме?
    • 3
      Ht
      http://gepi.info/black-friday
      1 0
      19:25, 17 ное 2017
      Абе има и много измами по време на черния петък за съжаление. Човек трябва да внимава.
    Последни новини