Топ 6 на най-добрите смартфони до 300лв.

Изображение 1 от 6

    Шестте най-добри смартфона на родния пазар с цена под 300лв. без договор.

    ASUS ZenFone Go ZC500TG
    Като изключим странното за смартфон име, претендентът на Asus предлага много за парите си. Той идва с 5 инчов HD 720p IPS екран, 8MP задна и 2MP предна камера, четириядрен MediaTek MT6580 процесор клокнат на 1.3Ghz, 2GB рам с 8 или 16GB ром памет и слот за Micro SD карта. Работи с вече остарелият Android 5.1 lollipop и има само 3G свързаност. Захранва го 2000mAh батерия. Телефонът има версии с 1 или 2 сим карти.

    Zenfone Go ZC500 е добър смартфон за хората, които ги интересува най-вече цената. При него има недостатъци като липсата на 4G свързаност, остарелият софтуер, грубият дизайн, незадоволителните камери и малката батерия. Въпреки това, ако използвате смартфонът си главно за приложения като Фейсбук и браузване в интернет, няма да имате проблеми, стига да не го правите с часове, защото батерията ще ви предаде преди края на деня.

    Цените започват от 270лв. Предага се в черен цвят.

    5 LG K8
    Корейците са се поучили от грешките си и са създали успешен смартфон за масите в източна европа. Смарт предложението им идва с един от най-добрите екрани в класацията. Разполага с 5 инчов IPS HD 720p дисплей, 8MP задна и 5MP предна селфи камера, Mediatek MT6735 четириядрен процесор със скорост до 1.3Ghz, 1.5GB рам и 8GB ром памет и слот за Micro SD карта. Идва със свежият Android 6.0 Marshmallow и 4G свързаност. Разполага с 2200mAh батерия. Често е във версия с 2 сим карти.

    K8 е един от най-красивите телефони в класацията. Ориентиран е най-вече към младите хора, включително и тези в юношеска възраст. Със своята 5MP предна камера ще задоволи всички селфи маниаци. Батерията в комбинация с Android 6.0 доставя много добри резултати от над един ден без зареждания при нормално използване. Наличието на 4G и хубав екран са нещата които правят този телефон един от най-добрите в класа си. От личен опит ви моля да не се притеснявате, че всички бутони са отзад под камерата, те изискват точно два дена за да свикнете и често ще ги намирате за по-удобни, особено когато слушате музика.

    Цените започват от 280лв. като се предлага в бял и индиго цвят.

    Huawei Y6II Compact
    Лидерите на бюджетния пазар отново показват качества, като Y6II Compact е смартфон с прекрасен дизайн и тънко солидно тяло от поликарбонат. Налице са 5 инчов IPS HD 720p екран, 13MP задна и 5MP предна селфи камера, Mediatek MT6735 четириядрен процесор като при LG със скорост 1.3Ghz, 2GB рам и цели 16GB ром памет със слот за Micro SD карта, софтуерът е леко остарелият Android 5.1 Lollipop, а батерията е 2200mAh. Идва с 2 сим карти и 4G свързаност. Друг плюс е предлагането му в хитовия златист цвят.

    Китайската марка всяка година има попадения на българския пазар, като и тази не е изключение. След поредица от устройства Y6II Compact е най-доброто от тях в този сегмент. Силна страна са камерите му, с които ще постигнете отлични резултати, както и многото налична памет от 16GB. Отделно е с тънък и приятен за окото дизайн. За съжаление Huawei са решили да предлагат телефона с остарелият Android 5.1, което се отразява зле на батерията на телефона, която трудно издържа повече от ден. Y6II е телефон за хора които обичат да снимат и искат смртфона им да изглежда добре.

    Цените започват от 285лв. и се предлага в бял, златист и черен цвят.

    3 Samsung Galaxy J3
    От лидерът на пазара на смартфони винаги можем да очакваме добри устройства за всички ценови класи. J3 е доказателство, че една компания е способна успешно да покрие всички части на един от най-големите пазари в света. Смартфонът на Samsung е този с най-висок показател цена/качество. Той идва с най-добрият в класацията екран – 5 инчов AMOLED HD 720p, залага на 8MP задна камера от Galaxy S3 и 5MP селфи камера, която също е най-добрата сред претендентите. За съжаление изостава като процесор със своят Spreadtrum SC9830 четириядрен чип с бързина до 1.2Ghz, който е малко по бавен от останалите в класацията. 1.5GB рам и 8GB ром памет са на борда и има само 1 слот за сим карта с което минусите продължават. Поне слотът за Micro SD карта с памет присъства. За сметка на това комбинацията от Android 5.1 със 2600мАh батерия ви гарантира до 2 дни без никакво зареждане. Актуалният златист цвят в който J3 е наличен не прави никаква услуга на евтино изглеждащите дизайн и материали.

    Samsung се предствят достойно в тежка борба с Huaweii и LG за третото място. Препоръчвам телефона за хора, които искат най-добрите дисплей и селфи камера, както и по-голям живот на батерията и са готови за сметка на това телефона им да е една идея по-бавен в работата си. Ако дървеният дизайн на J3 не ви пречи, а държите новият ви смартфон да е произведен от световен производител номер едно, то този телефон би бил умна инвестиция за вас.

    Цените започват от 290лв. като се предлага в бял, златист и черен цвят.

    Lenovo S60
    Познатият ви смартфон на китайците, който е на пазара вече повече от година, по нищо не отстъпва на наследниците си, даже обратното. От 2015-та насам Lenovo не са спирали със супер добрите си предложения на българския пазар. S60 разполага с 5 инчов IPS HD 720p екран, 13MP задна и 5MP предна камера, най-добрият в класацията процесор – четириядрен Snapdragon 410 с 64-bit архитектура и 1.2Ghz скорост. 2GB рам и 8GB ром памет със слот за Micro SD карта, Android 5.1 Lollipop и 2150mAh батерия. 2 сим карти и 4G свързаност са налице. Отделно дизайнът му е един от най-добрите в класацията, със своята здрава сглобка и приятни материали в допълнение.

    S60 e ненадминат от другите марки в този ценови диапазон вече година. Когато изключим минусите като остарелият софтуер и живот на батерията от един ден, смартфонът предлага повече за същите пари. Той е с най-бързият и стабилен процесор в класацията, единственият който няма да има проблеми с почти всички игри в Play Store, много добра предна и най-добрата задна камера в класацията. Препоръчвам го на хора, които искат бързина, безпроблемност и добър дизайн. На хора които не искат да се ограничават в нищо, въпреки малката цена.

    Цените започват от 290лв. и се предлага в бял и черен цвят.

    Lenovo Vibe C2 Power
    Единствено Lenovo могат да победят себе си в този клас. Това доказва наследникът на S60  – Vibe C2 Power. Смартфон даващ ви изключително много за 300лв. бюджет. Той е с 5 инчов IPS HD 720p екран, 8MP задна и 5MP предна камера, четириядрен MediaTek MT6735P прцесор, който е втори по-бързина в класацията. 2GB рам и цели 16GB ром памет в комбинация със слот за Micro SD карта. Огромна батерия от цели 3500mAh и безпробленият Android 6.0 Marshmallow. 2 сим карти и 4G свързаност са стандарт. Дизайнът е може би най-добрият в класацията, като той е модерен, със стабилна изработка и се откроява сред тълпата смартфони.

    Първенецът в класацията спокойно мога да препоръчам на почти всеки. Най-вече бих го предложил на тези, които искат невероятен живот на батерията – до 4 дни без зареждане. Новият 6.0 софтуер допълнително помага за икономичността на устройството. Камерите са много добри, процесорът е бърз, разполага с голяма 16GB ром памет и отличен дизайн, който може да засрами смартфони на двойна цена. 

    Цените започват от 299лв. и се предлага в бял и черен цвят.

    Източник: kaldata.com

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Случаен виц

    Последни новини