Камери записали нападението над шефа на БХК

Камера е записала нападението над председателя на Българския хелзински комитет (БХК) Красимир Кънев. По случая е образувано досъдебно производство и извършителите се издирват. Това стана ясно на брифинг на директора на СДВР Младен Маринов. 

Според обясненията му обаче засега полицията разполага само със силуета на нападателя и предстои да бъде направен преглед на записите и от други камери.

Естеството на работа на комитета е сред основните версии, по които работи полицията. Не се изключват обаче и лични мотиви.

По думите на шефа на Столичната полиция нападението е извършено в 9.34 часа и то е запечатано от камерите. „Подаден е сигнал на 112. Патрулът е реагирал незабавно. На място е установил пострадалия", заяви той, цитиран от "Фокус". „Предложена му е медицинска помощ. Същият е завил, че не желае такава. Дал е кратко описание на извършителя. Предложено му е да се качи с полицаите в колата, за да може по горещи следи да обиколят района и евентуално да познаят извършителите. Пострадалият е завил, че е много ангажиран и няма как. Запознат е бил впоследствие, ако желае да пусне жалба в Първо районно управление, той е завил, че ще пусне такава и си е тръгнал. Патрулът е докладвал по необходимия ред", обясни ст. комисар Маринов, като посочи, че е създадена организация по издирване по горещи следи на извършителя. 

По думите на Маринов, тъй като до този момент пострадалият не се е явил в районното за пускане на жалба, е разпоредил екип да отиде до адрес на месторабота на пострадалия, за да се извършат процесуално-следствените действия. „Към момента имаме само описание, което е дал пострадалият. Работим по версия, свързана с работата му. Не можем да изключим и лични причини", поясни Маринов.  

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини