Лаборатория за синтетична дрога разкриха в Крушаре

Лаборатория за производство на синтетичен наркотик е открита в Сливенско, съобщават от пресцентъра на МВР.

Криминалисти влезли в пригоден за автосервиз имот вчера следобед. На място те хванали 37-годишен мъж от Сливен. В два негови автомобила униформените намерили самозалепващи се полиетиленови пликчета с различна големина, съдържащи бяло кристалообразно вещество. След направен полеви тест, веществото реагирало на амфетамин. Общото му тегло било приблизително 120 грама.

Впоследствие при обиск в имот в село Крушаре криминалистите разкрилилаборатория за производство на синтетична дрога. Те иззели прекурсори, материали, химически вещества, необходими за производството на метамфетамин ("пико").

Служителите на реда обискирали и имот в кв. "Даме Груев" в Сливен. Там те се натъкнали на електронна везна, таблетки, самозалепващи се пликчета с бяло кристално вещество, което при наркотеста реагирало на метамфетамин.

Полициите продължили обиските в хале, пригодено за ремонтиране на автомобили. Имотът бил собственост на 28-годишен сливналия. От там били иззети марихуана и метамфетамин.

Дрога е намерена и в "БМВ"-то на 26-годишен бургазлия. Колата се намирала в халето. Униформените иззели плик с около 10 г метамфетамин.

От МВР допълват, че тримата мъже са задържани за 24 часа.

За година и половина в Сливенско са разкрити 21 лаборатории за производство на високорискови наркотични вещества. Иззети са повече от 50 литра прекурсори, близо килограм метамфетамин, 12 кг хероин и 136 кг канабис.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини