Дойче банк може да се откаже от бизнеса си в САЩ

Затруднената Дойче банк ще трябва да се откаже от бизнеса си в САЩ, твърдят германски медии.

Най-голямата германска банка Дойче банк (Deutsche Bank) вероятно ще трябва да се откаже от част от бизнес интересите си в САЩ, ако се надява да сведе до поносимо равнище многомилиярдната си глоба там, съобщиха днес германски медии, цитирани от ДПА и БТА.

Най-забележителната жертва ще бъде може би американското инвестиционно подразделение на банката, според информация на в. "Велт ам зонтаг", който се позовава на източници от финансовите среди.

Акциите на Дойче банк изключително много се обезцениха през последните седмици, след като стана известно, че властите в САЩ искат да й наложат глоба от 14 милиарда долара за нейната роля в продажбата на съмнителни ценни книжа, гарантирани с ипотеки, точно преди да избухне финансовата криза през 2008 година.

Банката се опитва да договори по-малка санкция, така че да може да оцелее, но американските власти имат искания в замяна.

Дойче банк не коментира публикацията на "Велт ам зонтаг", нито пък съобщение на "Зюддойче цайтунг", според което тя обмисля да изтегли от САЩ още по-голяма част от дейността си.

Около една десета от 100-хилядния персонал на германската банка работи в САЩ, посочва ДПА.

Видеа по темата

Коментари в сайта

Последни новини