Задържаха шофьора, убил младеж с 220 км/час

Окръжна прокуратура във Варна повдигна обвинение и задържа водача, който в края на август предизвика тежка катастрофа, в която загина 23-годишен младеж.

На 28 август Никола Терзиев, който работи като разносвач на храна, умира на място, след като 28-годишният Бейтула Исмаил удря колата му с над 200 км/ч. на магистрала "Хемус", на входа на Варна. 

Оказва се, че Исмаил е возил в своята кола 10-годишното си дете. Мъжът има и условна присъда, след като преди години блъснал и убил жена на пешеходна пътека. През 2014 г. обаче е реабилитиран. 

След смъртта на Никола негови роднини, приятели и колеги излязоха на няколко протеста с искания за строги мерки за войната по пътищата. Сестра му Боряна Терзиева пък публикува в личния си профил във Фейсбук писмо до премиера Бойко Борисов. 

Дни след публикацията, премиерът, главният прокурор Сотир Цацаров и министрите на вътрешните работи и правосъдието Румяна Бъчварова и Екатерина Захариева се срещнаха и разговаряха с майката на Никола - Анелия Терзиева. Те й обещали пълна подкрепа и затягане на мерките на пътя.

28-годишният Бейтула Исмаил бе на свобода до днес, когато Окръжната прокуратура във Варна го е задържала и му е повдигнала обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост. Предвиденото в закона наказание е "лишаване от свобода" от 2 до 6 години, а в особено тежки случаи - "лишаване от свобода" от 3 до 10 години. 

Вменени са му нарушения на редица текстове от Закона за движение по пътищата, свързани с избора на скорост и маневриране на пътното платно, допълниха от държавното обвинение. 

В Окръжния съд във Варна е внесено делото, ведно с искане от страна на прокуратурата за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража" на обвиняемия.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ва
    Василев
    2 0
    14:45, 12 окт 2016
    Сестра му на на момчето е имала негова снимка с ББ,а другите които нямаме такава ,какво да правим?Нека всички да не забравят ,че имат една снимка с всевишния и че катафалката ремарке няма.Това е.
Последни новини