И БСП поиска оставката на Борисов и Кристалина

Искаме оставката на Бойко Борисов и на българското правителството, както и оттеглянето на Кристалина Георгиева от Европейската комисия.

Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова в парламента. Тя е категорична, че след като се провалила по време на състезанието за генерален секретар на ООН (предпоследно място), Георгиева не може повече да представлява България в Европейската комисия.

„Цялата външна политика се прави извън България. Българското правителство не е суверенно“, заяви Нинова.  „Гласуването за ген. секретар на ООН показва,че единственият български кандидат с шанс за избор за ген. секретар на ООН беше Ирина Бокова. Нинова е категорична, че Бокова е сменена под чужд натиск. 

Нинова добави, че Бойко Борисов и българското правителство са продали националния интерес на България и "за това се носи политическа отговорност".

Лидерът на БСП коментира и вота на недоверие. Тя е категорична, че след консултации с ДПС и АБВ той ще бъде внесен преди ваканцията на депутатите. Както стана ясно днес парламентът ще почива две седмици преди изборите.

"По това как другите парламентарни групи ще се отнесат към вота, иницииран от БСП, ще си проличи кой наистина е с Бойко Борисов, с това правителство и подкрепя такава външна политика, която не е суверенна и кой е алтернатива на такава политика“, заяви Нинова.

Темата на вота на недоверие беше външна политика, но от ДПС казаха, че искат да е за цялостната политика на правителството. Днес това каза и Георги Първанов от името на АБВ, че вотът трябва да е цялостен - за национално предателство, макар че от АБВ смятат, че в навечерието на предизборна кампания не е времето на вот.

Източник: offnews.bg

Коментари в сайта (1)

  • 1
    За
    запознат
    2 0
    15:31, 6 окт 2016
    А бе тези с акълали са си не виждат ли че това е една голяма улдурма сиреч далавера .Да допуснем че имаме нови избори ГЕРБ не участва в тях кои ще състави правителство и то добре работещто .Нинова Първанов Доган Сидеров мале мила пълен фарс
Последни новини